محتویات سبد خرید
  • 58
  • 301 مرتبه
  • 02/31/1403

لوله کشی گاز ساختمان + صفر تا صد آن چیزی که نیاز باید بدانید

در گذشته نه چندان دور پدران ما برای تامین انرژی منازل خود چه برای پخت و پز و چه برای گرمایش منازل خود مجبور به استفاده از چراغ ها و بخاری های نفتی بودن که پس از مرور زمان با بهره برداری از گاز مایع کپسول ها جایگزین وسایل نفتی شدند. اما عمده مشکل آن دسته از لوازم ابتدا بحث ایمنی و سپس در دسترس نبودن و تمام شدن ان‌ها بود. در نتیجه برای آن به دنبال جایگزینی دائمی و در دسترس بودند. این چنین بود که انسان‌ها با احساس نیازی که به وجود امده بود به فکر لوله کشی گاز ساختمان افتادند. مردم با پرداخت هزینه‌ای برای خرید لوله گازی اقدام به گازی کشی ساختمان مسکونی خود کردند. تا هم از ایمنی بالا برخوردار باشند و هم از دیگر مشکلات تمام شدن منابع کپسول یا نفت و یا بوی بد و غیره را نداشته و با استفاده از وسایل بروز از زندگی راحتی برخوردار باشند. در ادامه همراه ما باشید تا با مزایا لوله کشی گاز ساختمان آشنا شود.

فهرست مطالب:

لوله کشی گازی چیست؟

انسان‌ها بعد از احساس نیاز به دنبال راه کاری برای انتقال گاز متان از پالایشگاه‌ها به سمت شهرها و ساختمان‌ها بودند که با استفاده از استوانه‌های طویل با مقاطع گرد این امر مهیا گردید. آن‌ها خطوط انتقال گاز را تا درب ساختمان‌ها کشیدند و حال نوبت به مالکین رسید تا با خرید لوله و پروفیل در سایزها مختلف با استفاده از  جریان گاز اقدام به لوله کشی ساختمان‌های خود کرده تا بتوانند انتهای خطوط انتقال گاز از پالایشگاه‌ها را به داخل منازل رسانده و از این انرژی به راحتی استفاده‌ی لازم را ببرند.

برای لوله کشی گاز از چه جنس لوله‌ای استفاده می‌شود؟

انسان‌ها در طول تاریخ انواع اختراعات و کشفیات متفاوتی را داشتند که می‌توان به لوازم انتقال مایعات اشاره نمود. ابتدا برای انتقال از لوله‌های گلی و سپس سفالی استفاده می‌کردند. با گذشت زمان و انقلاب‌های صنعتی رخ داده در دنیا و پیدایش عصر آهن لوله‌های فولادی جایگزین خطوط لوله‌های سفالی شدند.

خرید لوله و پروفیل از شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا

انسان‌ها با فرم دادن به آن توانستند آن را به فرمی که مورد نیاز بود،  تبدیل نموده و نیاز خود را برطرف کنند. امروزه لوله‌های گازی از فولاد خام تهیه شده و بسته به نیاز محل استفاده آن میزان سختی و نرم و همچنین مقاومت آن در مقابل دما و فشار قابل تغییر می باشد.

مراحل لوله کشی گاز ساختمان

برای لوله کشی گاز ساختمان‌ها باید ابتدا محاسبات دقیق انجام شود. این محاسبات شامل میزان مصرف گاز انواع مصرف کننده‌ها از تاسیسات گرمایشی و اجاق خوراک پزی و کلیه لوازم گاز گیر در ساختمان می‌باشد. همچنین بررسی و تعیین محل لوله‌ها و میزان اتصالات گازی مصرفی است. بعد از انجام محاسبات باید اقدام به تامین مایحتاج و ابزار آلات لوله کشی کرد. خرید لوله‌ها مطابق با استاندارد لوله‌های گاز و اتصالات و همچنین خرید نوار پرایمر برای عایق کاری لوله‌ها و شیرآلات جزو حساس‌ترین مراحل کار می‌باشد. 

پس از انجام خرید لوازم مطابق محاسبات انجام شده، لوله‌ها و اتصالات جوشکاری شده و با رعایت اصول ایمنی و قوانین و مقررات مربوطه می‌توان به صورت روکار یا توکار در ساختمان نصب کرد. پس از اتمام کار و نصب شیر آلات حال باید به وسیله دستگاه‌های اندازه‌گیری فشار و تست نشت یاب اقدام به بررسی خطوط لوله گاز کرد. تا در صورت وجود نشتی قبل از زیر بار قرار گرفتن کار نواقص احتمالی برطرف شود.

پس از اطمینان کامل از ایمنی کار و اصول اجرا پایان کار حال می‌توان لوازم مصرفی گاز را به خطوط لوله از طریق شیرآلات متصل و تست گرم را از خطوط گرفت. مهمترین کار در مراحل لوله کشی گاز ساختمان رعایت اصول ایمنی در حین جوشکاری و نصب لوازم می‌باشد، زیرا این امر حیاتی رابطه ی مستقیم با جان انسان‌ها دارد.

بررسی انواع لوله کشی گاز ساختمان

بطور کلی در ساختمان‌ها از دو روش روکار و توکار برای لوله کشی گاز ساختمان‌ها استفاده می‌شود که هر یک از این روش‌ها معایب و مزایای خود را دارند.
 در روش توکار همانطور که از نام آن مشخص است لوله‌های گازی درون دیوار، سقف، کف  قرار می‌گیرد. به طور کلی این نوع لوله‌ها باعث زیباتر شدن نمای کلی کار می‌شود و لوله‌ها از دید ما خارج شده و در دل کار قرار گرفته و روی آن پوشیده شده است.

در لوله کشی گاز توکار طبق قوانین وضع شده در مباحث ساختمانی و نظام مهندسی باید این مسئله را در نظر گرفت که اولین گام در اجرای لوله کشی گاز ساختمان به صورت توکار انتخاب لوله می‌باشد. برای استفاده از این روش باید از لوله‌های درزدار سنگین با ضخامت بالا استفاده نمود.

 پس از انتخاب لوله‌ی مناسب برای لوله کشی گاز ساختمان نوبت به انتخاب اتصالات گازی می‌رسد که باید مطابق با لوله و از یک سطح باشند. در مرحله‌ی بعد به دلیل این که جنس لوله‌ها از فولاد می‌باشد و با توجه به اینکه فولاد در مواجهه با رطوبت واکنش نشان می‌دهد و به مرور زمان اکسید خواهد شد و دچار زنگ زدگی، پوسیدگی و خوردگی می‌شود باید لوله‌ها را در مقابل رطوبت عایق کاری لوله نمود. به دلیل توکار بودن لوله‌ها این روش از حساسیت بالایی برخوردار بوده است، زیرا در صورت خطا در اجرای کار و یا اندازه گیری و محاسابت قبل از اجرا، پروژه دچار خسارت و هزینه بالایی می‌شود.

در روش روکار کلیه لوله‌ها و اتصالات بر روی دیوارها نصب می‌شود. اصطلاح روکار بودن به معنای و قابل دیدن است. این روش در مقایسه با روش توکار برای لوله کشی گاز ساختمان نیاز به زمان کمتری برای اجرا دارد. همچنین از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه‌تر می‌باشد. شما عزیزان می‌توانید برای خرید لوله‌های گازی درزدار سنگین و همچنین اتصالات استاندارد تولیدی شرکت همین الان وارد فروشگاه سایت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا شده و به صورت آنلاین ثبت سفارش کنید و در کمترین زمان سفارش خود را تحویل بگیرید. 

بررسی انواع لوله گاز مورد استفاده در لوله کشی گاز ساختمان

در صنایع مختلف نظیر پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها و کارخانه‌جات یکی از عنصرهای حائز اهمیت لوله‌های خطوط انتقال می‌باشند. با توجه به حساسیت کاری بالا و استفاده‌های مختلف لوله‌ها چه در صنعت و چه در ساختمان‌های اداری، تجاری و مسکونی لوله‌های مختلفی از لحاظ جنس لوله، روش تولید لوله و ضخامت لوله تولید می‌شود. از لوله‌های فولادی جهت انتقال گاز یا سیالات استفاده می‌شود.

درنتیجه باید مطابق استانداردهای خاصی تولید شده و تست‌های مختلفی را پشت سر بگذارند چرا که بسیار کار حساس بوده و مواد داخل لوله اشتعال پذیر می‌باشند. از نظر جنس لوله‌های گازی، برای لوله کشی گاز ساختمان همه از آهن و فولاد تهیه می‌شوند اما بسته به شرایط کاری از ترکیبات متفاوتی استفاده می‌شود تا واکنش لوله‌ها در مقابل دما و فشار و زنگ زدگی متفاوت باشد.

از نظر روش تولید لوله‌ها به دو دسته‌ی درزدار و بدون درز تقسیم بندی شده که در روش درز دار لوله‌ها از ورق فولادی که به صورت نواری برش زده شده‌اند تولید می‌شوند. بدین صورت که ابتدا به صورت نواری برش زده می‌شود و بوسیله ی دستگاه‌های پرس نورد شده و به صورت دایره‌ای فرم می‌گیرند و سپس دو تا لب ورق که مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند را جوشکاری می‌کنند.

خرید لوله مانیسمان از شرکت فولاد نیاگستر

در روش بدون درز ابتدا کارخانه‌ی فولاد، شمش آهن را تولید کرده و سپس ب وسیله‌ی دریل و دستگاه‌های عظیم درون و بیرون شمش تراش خورده و در انتها لوله‌ای بدون خط درز جوش تولید می شود. به صورت کلی هزینه‌ی تولید لوله‌های بدون درز بیشتر از درزدار بوده اما زیر فشار کاری بالاتری قرار می‌گیرند و از قابلیت تحمل بالای فشار برخوردار می‌باشند؛ اما لوله‌های درز دار با توجه به ضخامتشان فشار کاری محدود تری را تحمل می‌کنند.

محل نصب کنتور گاز در ساختمان به چه صورت است؟

محل نصب کنتور گاز در ساختمان‌ها بسیار مهم به شمار می رود و عواملی همچون ایمنی لازم و دسترسی آسان جهت خواندن باید رعایت شود. کنتورهای گاز معمولا باید در دسترس باشند. اما نکته‌ی حائز اهمیت این است که این در دسترس بودن نباید باعث بروز خطرات و حوادث و یا پایین امدن ایمنی کار شود. در همین راستا معمولا کنتورهای گاز در پارکینگ ساختمان‌ها نصب می‌شوند.

ارتفاع کار جهت نصب کنتور معمولا بین 1.5 تا 1.8 متر از کف زمین ساختمان می‌باشد تا دسترسی راحت جهت خواندن کنتور فراهم شود. نصب کنتور گاز یکی از مراحل پایانی لوله کشی گاز ساختمان است که باید طبق چهار چوب و قوانین تنظیم شده توسط نظام مهندسی و اداره‌ی گاز باشد. ایمنی محل نصب کنتور معمولا با نصب لوازم و تجهیزات اتشنشانی در اطراف کنتور تامین می‌شود تا در صورت بروز حادثه سریعا بتوان واکنش لازم را در جهت قطع گاز ساختمان انجام داد تا از خسارات احتمالی جلوگیری به عمل اورد.

نکات و قوانین لوله کشی گاز ساختمان

در رابطه با لوله کشی گاز ساختمان باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید. اجرای لوله کشی گاز ساختمان باید طبق نقشه‎ای که توسط فردی مجرب و متخصص کشیده اجرا شود. این فرد باید کاملا قوانین را رعایت نموده تا هم در اجرا و هم در بهره برداری کوچیک‌ترین مشکلی رخ ندهد. مهمترین نکته در طراحی لوله کشی گاز ساختمان انتخاب مسیری مقرون به صرفه می باشد.

برای اجرای  لوله کشی گاز ساختمان نیاز به لوله‌ها و اتصالات مختلف است. در هنگام تهیه لوله و اتصالات باید این نکته را در نظر داشته باشید که لوله و اتصالات حتما از استانداردهای لازم برخوردار بوده و منطبق با یکدیگر باشند. مطابق با قوانین ارائه شده در کتاب قوانین اجرا و نظارت باید دقت نمود که لوله‌ها در مکان‌هایی که درون دیوار یا کف قرار می‌گیرند حتما باید دو بار توسط نوار پرایمرهای مشکی و سفید رنگ عایق کاری شوند. 

پس از اجرای کار گاز کشی ساختمان نوبت به تست فشار می‌رسد. با بستن یه درجه فشار سنج به یکی از خروجی‌های لوله و همچنین مسدود کردن بقیه خروجی‌ها با درپوش اقدام به انجام تست فشار می‌کنیم و در طی 24 الی 48 ساعت باید میزان فشار درون لوله ها ثابت بوده و تغییری نداشته باشند.

در طول اجرای کار از ابتدایی‌ترین مرحله که نقشه کشی و پیاده سازی طرح لوله کشی گاز ساختمان تا انتهایی‌ترین مرحله که تست فشار می‌باشد باید همواره اصول ایمنی را سر لوحه‌ی کار قرار داد چرا که خطوط انتقال گاز جزء مهمترین اجزا ساختمان محسوب شده و با کوچک‌ترین خطایی منجر به خسارات جبران ناپذیری همچون مرگ و میر و انفجار و تخریب ساختمان می‌شود.

قیمت لوله کشی گاز ساختمان به چه مواردی بستگی دارد؟

قیمت لوله کشی گاز ساختمان ها به عوامل مختلفی بستگی دارد و می‌توان با کوچکترین تغییرات و استفاده از قوانین در هزینه‌ها صرفه جویی کرد. امروزه در ساختمان‌های مسکونی کاربرد خطوط انتقال گاز برای پکیج و اجاق خوراک پزی است در نتیجه در نقشه کشی ابتدایی ساختمان باید این نکته را در نظر گرفت که سر آشپرخانه حتما تراس وجود داشته باشد تا پکیج درون تراس نصب بشود. هرچه فاصله‌ی میان تراس و آشپزخانه کمتر باشد لوله‌ی کمتری هم مصرف می‌شود.

اصلی‌ترین مبحث در قیمت لوله کشی گاز ساختمان، مساحت ساختمان و کاربری آن می‌باشد. هر چه مساحت زیر بنای ساختمان بزرگتر باشد به طبع متراژ لوله‌های مصرفی بیشتر می‌شود. از دیگر عوامل مرتبط با قیمت لوله کشی گاز ساختمان تعداد طبقات می‌باشد و رابطه‌ی مستقیم با افزایش هزینه‌ها دارند.

 البته ناگفته نماند، کاربری ساختمان هم مهم است. در ساختمان‌هایی با کاربری غیر از مسکونی ممکن است پیچیدگی‌های در سیستم گاز رسانی داشته باشند که موجب افزایش هزینه‌ها می‌گردد. از دیگر نکات مهم در  قیمت لوله ها، افزایش سایز لوله ها می باشد. با افزایش طبقات و زیر بنای ساختمان کنتور مورد استفاده در ساختمان‌ها تغییر پیدا می‌کند. هر چه کنتور بزرگتر شود یعنی آن ساختمان به گاز رسانی بیشتر نیاز داشته و در نتیجه حجم گاز بیشتری باید وارد ساختمان شود که نتیجه ان افزایش سایز لوله‌ها می‌باشد. همواره این نکته را مدنظر داشته باشید که کارشناسان مجموعه‌ی فولاد نیاگستر شرق بارثاوا به صورت آنلاین آماده‌ی مشاوره با شما عزیزان می‌باشند تا نیاز شما را برطرف کنند.

آشنایی با معتبر ترین و بهترین تولیدکنندگان لوله گازی در ایران

همواره در کشور ما ایران بیش از 120 کارخانه تولید لوله و پروفیل وجود دارد که با بهره گیری از دانش روز و ماشین آلات به روز با توجه به نیاز بازار اقدام به تولید انواع لوله می‌کنند. تفاوت اصلی این کارخانه جات در محصول تولیدی می‌باشد. بعضی از این کارخانه‌ها لوله‌های مخصوص خطوط انتقال نفت و گاز فشار قوی تولید می کنند و بعضی دیگر لوله‌های صنعتی در سایزهای مختلف تولید می‌کنند. 

شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا همواره با توجه به نیاز مشتریان خود که در زمینه‌ی گاز رسانی شبکه‌ی خانگی فعالیت دارند، اقدام به تهیه لوله‌های تست گاز با کد استاندارد 3360 نموده تا گامی در جهت راحتی و آسایش مشتریان خود بردارد و همواره با تضمین کیفیت محصولاتی که به بازار ارائه می‌دهد موجب آرامش خاطر مشتریان خود می‌شود.

از میان این 120 کارخانه تعداد اندکی وجود دارند که لوله‌های بدون درز تولید کنند. از جمله مهمترین کارخانه جات تولیدی لوله مانیسمان یا بدون درز می‌توان به کارخانه جات لوله پروفیل مانیسمان اهواز اشاره نمود که با تکیه بر دانش دانشمندان این مرز و بوم و تهیه تجهیزات و ماشین الات بروز و با همکاری کارخانه ذوب آهن و فولاد اهواز لوله مانسمان رده 20 تولید می‌کند.

اکثر کارخانه جات لوله ایران به صورت نورد فعالیت می‌کنند. یعنی ورق‌های فولادی را تهیه و سپس اقدام به برش کاری و تبدیل به ورق نواری و سپس پرس کاری و نورد کرده و با جوشکاری دو طرف ورق نورد شده را به یکدیگر متصل می‌کنند. از معروف‌ترین کارخانه جات تولید لوله تست گاز کارخانه جات نورد لوله کیهان ، آریاوا و کچو می‌توان نام برد.

جمع بندی

لوله کشی گاز ساختمان از اصلی‌ترین اجزا ساختمان و از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. همواره در ساختمان‌ها از انواع لوله‌های گاز با توجه به نوع اجرا توکار یا روکار استفاده می‌گردد. شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا با اتکا به نیروی کار، فضای انبار و بار انداز ، ماشین آلات و همچنین توان تولیدی در بحث تولید اتصالات با نشان ملی استاندارد اقدام به تهیه انواع لوله‌های درزدار تست گاز، API و مانسسمان با بهترین قیمت کرده تا همواره با تنوع ایجاد شده تجربه‌ی خریدی راحت برای مشتریان خود را رقم بزند. همچنین شما عزیزان می‌توانید جهت استعلام قیمت و تهیه‌ی پیش فاکتور به سایت رسمی مجموعه‌ی فولاد نیاگستر مراجعه کنید و با ارتباط گیری رایگان با کارشناسان فروش مشاوره‌ی لازم را دریافت کنید.

سوالات متداول:

1.    منظور از لوله ی تست گاز چیست؟ 

لوله‌های تولیدی به روش درز دار در انتهای خط تولید یک دستگاه مخصوص تست آب وجود دارد که یک طرف لوله را مسدود کرده و از طرف دیگر آب را با فشار درون لوله پمپ کرده و تا فشار 100 بار ادامه می‌دهد. اگر لوله درزی پیدا نکرد و نشتی نداشت این تست را با موفقیت پشت سر گذاشته و به صورت چاپی کد استاندارد بروی روی لوله حک می‌شود. این فشار بستگی به نوع و ضخامت لوله داشته و بین 60 تا 300 بار متغییر است.

2.    طول لوله های گازی چند متر است؟

معمولا لوله‌های گازی 6متری می‌باشند اما به صورت سفارشی در حجم زیاد 12 متری هم تولید می‌شوند.

3.    فرق لوله ی API با لوله‌های مانیسمان چیست؟

لوله‌های API همان لوله‌های درزدار می‌باشند اما با ضخامت بیشتر و همچنین توانایی برای تحمل فشار کاری بالا نسبت به بقیه لوله‌های درزدار را دارا می‌باشند اما لوله مانسمان لوله‌های بدون درز می‌باشند.

4.    شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا تولید کننده لوله است؟

خیر. شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا تولید کننده انواع اتصالات جوشی درزدار با نشان ملی استاندارد می‌باشد.

 واحد تحقیق و توسعه شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا

فایل های پیوست

-->