محتویات سبد خرید
  • 64
  • 119 مرتبه
  • 05/06/1403

انواع لوله و پروفیل + فرایند تولید آنها به چه صورت است؟

یکی از ابزارها و مقاطع فولادی پر مصرف در صنعت و ساختمان انواع لوله و پروفیل می‌باشد. لوله‌ها و پروفیل‌ها در ابعاد ، اندازه ، ضخامت و مقاطع متفاوتی ساخته می‌شوند که هر کدام کارآیی و موارد مصرف به خود را دارند. قیمت لوله و پروفیل بستگی به هر یک از این ویژگی‌های مطرح شده را دارد. از انواع لوله و پروفیل در موارد مختلفی همچون صنعت خودروسازی ، کشتی سازی، هوا و فضا، صنایع و کارخانه جات مادر، راه سازی و پل سازی و ساختمان سازی استفاده‌های متفاوتی می‌‍شود. بنا به ویژگی‌های انواع لوله و پروفیل، دامنه‌ی استفاده از این مقاطع بسیار گسترده می‌باشد. اما در این مقاله میخواهیم تا با انواع لوله و پروفیل ، روش تولید و خرید انواع لوله و پروفیل آشنا شویم. 

تعریف لوله و پروفیل

انواع لوله و پروفیل هرکدام به طور مجزا از تعاریف مختلفی برخوردار می‌باشند. 

  • لوله

 درواقع لوله به مقاطع دایره‌ای فولادی گفته می‌شود که به صورت استوانه ای تو خالی در طول 6 یا 12 متر تولید شده است. لوله‌ها از تنوع بالایی برخوردار می‌باشند. این تنوع را میتوان در ضخامت‌های تولیدی و سایزهای مختلف مشاهده نمود. کاربرد لوله‌ها را میتوان به دو بخش خطوط انتقال و حفاظتی مراقبتی تقسیم نمود. به دلیل فرم لوله، جنس و تنوع ضخامت و نحوه‌ی ساخت ، گزینه‌ای مطمعن برای انتقال انواع سیالات و گازها در صنایع مختلف محسوب می‌شوند. اما از لوله‌ها به دلیل ساختار مقاومی که دارند میتوان در مواردی که نیاز به انتقال مواد مختلف هم نیست استفاده نمود. مانند صنایع مختلف خودرو سازی کشیتی سازی و ... و نصب حفاظ، جان پناه و نرده و همچنین استفاده به عنوان پایه و ستون در پل‌ها.

خرید لوله و پروفیل از شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا

  • پروفیل

 پروفیل از نظر لغت به معنای ثابت بودن مقطع است. در واقع پروفیل‌ها هم به دودسته‌ی باز و بسته تقسیم می‌شوند که پروفیل بسته همچون لوله می‌باشد با این تفاوت که مقطع آن‌ها مربع یا مستطیل می‌باشد.

انواع لوله و پروفیل

به طور کلی میتوان انواع لوله و پروفیل را به دسته‌های زیر تقسیم بندی نمود که در ادامه  به هرکدام بیشتر میپردازیم. لوله‌ها را میتوان به انواع درزدار و بدون درز(مانیسمان) تقسیم بندی نمود که تفاوت اصلی در نحوه‌ی ساخت هر یک می‌باشد. این نحوه‌ی ساخت به هرکدام به ویژگی‎‌های خاصی را داده است که باتوجه به این ویژگی‌ها هر کدام کاربردهای متفاوتی را دارا می‌باشند. پروفیل را میتوان به دو دسته‌ی کلی پروفیل با مقطع باز و پروفیل با مقطع بسته تقسیم نمود که هر کدام از این مقاطع دارای مقاطع مختلفی می‌باشند. 

 انواع لوله

1.    لوله‌های درزدار

لوله‌های درزدار در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند. به طور کلی لوله‌های درزدار صنعتی ، تست ، API، مبلی، جدارچاه و لوله حفاری تقسیم می‌شوند. دلیل نام گذاری این دسته از لوله‌ها به نام لوله درزدار روش تولید این مدل لوله است. در تولید این مدل از لوله‌ها از ورق‌های فولادی با جنسST37 استفاده می‌شود. پس از برشکاری برای رسیدن به سایز مورد نظر شروع به فرم دادن لوله به شکل لوله میکنند. حال نوبت اتصال دو لبه‌ی ورق است. با استفاده از روش جوشکاری دو لبه‌ی ورق را به یکدیگر متصل میکنند. به موجب این امر درز جوش لوله سرتا سر لوله قابل مشاهده است. لوله‌های درزدار از نازک ترین و کم قطر ترین حالت ممکن به نام لوله مبلی ساخته می‌شونهد که برای مصارف تزئینی و مجسمه سازی کاربرد دارند ساخته شده تا لوله‌های با ضخامت بالا که توانایی تحمل فشارکاری بالا در حرارت‌های مختلف را دارا می‌باشند.

2.    ‌لوله‌های بدون درز

این دسته از لوله‌ها به لوله‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ها اثری از خط درز جوش به چشم نمیخورد. در واقع این دسته از لوله را از شمش آهن تولید میکنند. به همین دلیل لوله بدون درز به صورت یک تیکه ساخته شده و هیچگونه درزی ندارد. با توجه به روش ساخت این مدل لوله ویژگی‌های خاصی هم را برخوردار است. لوله‌های مانیسمان را با توجه به ضخامت لوله به رده‌های مختلف تقسیم بندی میکنند. پر مصرف ترین رده لوله‌ها ، لوله رده20 و رده 40 می‌باشد. در گذشته عمدتا لوله‌های بدون درز(مانیسمان) وارداتی بود ولی امروز با پیشرفت تکنولوژی در ایران هم بخشی از این لوله‌ها تولید می‌شوند.

تولید انواع لوله و پروفیل

انواع پروفیل

1.    پروفیل بسته

پروفیل بسته از آن دسته از مقاطع فولادی می‌باشند که سطح مقطع آن‌ها به صورت مربع یا مستطیل می‌باشد. عمدتا طول پروفیل‌ها به صورت شاخه‌ی 6 متری می‌باشد اما به صورت سفارشی به صورت 12 متری هم تولید می‌شوند. عمده مصرف این مدل از پروفیل ها ساخت انواع درب و پنجره آهنی ، کم درب و پنجره، نرده و حفاظ جان پناه، انواع کمد و میز وصندلی، انواع ستون‌ها و پایه‌ها می‌باشد. مدل دیگری از پروفیل بسته هم میتوان به پروفیل یوپی وی سی برای انواع درب و پنجره و پروفیل‌های کرکره برقی اشاره نمود.

2.    پروفیل باز

این دسته از پروفیل شامل انواع تیرآهن، انواع پروفیل Z برای مصارف سوله سازی، انواع ناودانی‌ها، نبشی و کم فرانسه می‌باشد. معمولا از پروفیل‌های باز در اسکلت ساختمان‌ها و صنعت سوله سازی استفاده می‌شود.

روش تولید انواع لوله و پروفیل فولادی

روش تولید کارخانه جات تولید کننده انواع لوله و پروفیل برای این محصولات تقریبا مشابه هم می‌باشد. تنها محصولات لوله بدون درز(مانیسمان) و تیرآهن است که با بقیه محصولات روش تولید متفاوتی را دارند. به اصطلاح میتوان گفت برای این دو دسته محصول از روش گرم استفاده شده در صورتی که برای دیگر محصولات از روش سرد استفاده می‌شود. برای تولید لوله بدون درز باید از شمش آهن استفاده نمود و به وسیله‌ی سمبه درون شمش آهنی که گداخته شده است را خالی کرده و سپس به وسیله‌ی دستگاه فرمینگ آن را به شکل محصول نهایی یعنی لوله بدون درز تبدیل میکنند. اما در روش سرد ابتدا باید ورق‌های فولادی را تهیه کرد. سپس توسط دستگاه برش در عرض‌های مختلف به صورت نواری برش میخورند. آنگاه این ورق‌های نواری وارد دستگاه فرمینگ می‌شوند و توسط فشار و کشش توسط غلطک‌ها فرم مورد نظر را میگیرند. پس از خروج از دستگاه فرمینیگ در صورت نیاز نوبت به جوشکاری می‌رسد در غیر این صورت باید پرداخت شده و براده برداری شوند تا محصول نهایی اماده شده و به قسمت بسته بندی ارسال شود.

تولید لوله و پروفیل

تولید انواع لوله و پروفیل بسته به نیاز بازار توسط کارخانه جات تولیدی عموما در نوسان افزایش یا کاهش است. با توجه به اینکه بازار فولاد ایران دارای نوسان زیادی است و تحت تاثیر عواملی چون نرخ ارز، قیمت جهانی فولاد و میزان صادرات و خام فروشی کارخانه جات فولاد قرار دارد کارخانه جات تولیدی فرآیندی سختی را در مواجهه با حجم تولید محصولات دارند. عموما تولید انواع لوله و پروفیل در ایران صنعتی پر سود به شما می‌آید. اما در کنار این سود بالا باید مواردی را هم در نظر داشت.

کارخانه تولید لوله و پروفیل از زیر مجموعه‌های کارخانه‌جات فولاد محسوب شده که این به این معناست باید در نظر داشت که میزان برق و آب مصرفی در کارخانه بسیار قابل توجه می‌باشد. در نتیجه باید محل احداث کارخانه مورد ارزیابی قرار گیرد که در چشم انداز 20 ساله خود به مشکل کم آبی یا تامین برق بر نخورد. فارغ از مسائل حیاتی و اولیه احداث کارخانه باید در نظر داشت که در ایران 3 کارخانه بزرگ فولاد برای تامین مواد اولیه وجود دارند. به جز مواد اولیه واردی که عموما مقرون به صرفه نیست شما 3 گزینه برای تامین مواد اولیه دارید. کارخانه فولاد مبارکه اصفهان ، کارخانه فولاد اهواز و کارخانه فولاد گیلان.

کارخانه فولاد مبارکه اصفهان بزرگترین تولید کننده مشتقات فولادی در ایران است. از اصلی ترین محصولاد کارخانه ورق‌های فولادی می‌باشد. عمدتا ورق مورد نیاز برای تولید بیشتر محصولات لوله و پروفیل ورق ST37 می‌باشد. از بین 3 گزینه‌ی موجود مناسب ترین قیمت و باکیفیت ترین و با ثباط ترین وزن را ورق‌های تولیدی کارخانه فولاد مبارکه دارد. اصلی ترین مقوله در تولید انواع لوله و پروفیل وزن می‌باشد. مطابق جداول استانداری که برای کلیه محصولات لوله و پروفیل توسط سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و تدوین شده و به کارخانه جات ابلاغ شده است باید آن‌ها تولید و در برخی محصولات از نشان ملی استاندارد استفاده نمایند.

در نتیجه با فرمول قیمتی (وزن*قیمت پایه + مالیات بر ارزش افزوده=قیمت نهایی محصول ) شما تنها گزینه‌ای که قابل مانور است را وزن محصول میدانید. مناسب ترین وزن را ورق‌های فولاد مبارکه برای تولید دارند. درنتیجه همیشه یک صف خرید ورق برای فولاد مبارکه وجود دارد. اما دو کارخانه‌ی دیگر از وزن ورق‌های سنگین تری برخوردار می‌باشند و به نسبت کیفیت محصولات هم پایین‌تر از فولاد مبارکه است که خود این امر باعث شده تا قیمت آن‌ها هم از فولادمبارکه ارزان تر باشد.

خرید انواع لوله و پروفیل از شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا

شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا اولین تولید کننده‌ی اتصالات گازی با نشان ملی استاندارد در شرق کشور بوده که برای تامین موجودی کالای خود اقدام به تهیه و توزیع انواع لوله و پروفیل ساختمانی جهت شبکه‌ی گاز خانگی نموده است. این شرکت افتخار این را دارد تا با اطمینانی که مشتریان گرانقدر به این مجموعه دارند، محصولات تولیدی از ورق فولاد مبارکه را از بهترین و برترین کارخانه جات تولید لوله و پروفیل در ایران تهیه و عرضه نماید. شما عزیزان همواره میتوانید چه به صورت حضوری و چه تلفنی اقدام به تهیه مایحتاج خود در زمینه‌ی گازرسانی شبکه‌ی گاز مسکونی خود نمایید.

همچنین برای عزیزانی که خارج از شهر مقدس مشهد قرار دارند امکان این امر فراهم شده است تا با مراجعه به وب سایت رسمی شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا به آدرس www.fouladniagostar.ir مراجعه کرده و از جای جای کشور عزیزمان ایران اقدام به دریافت لیست قیمت و تهیه پیش فاکتور و خرید محصولات نماییند. همچنین کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره به صورت رایگان به کلیه افرادی که به سایت مراجعه میکنند را دارند.

جمع بندی

در این مقاله با انواع لوله و پروفیل آشنا شدیم. لوله به استوانه‌ای توخالی به مقطع دایره است که برای انتقال انواع سیالات و گازها استفاده می‌شوند. جدا از بحث استفاده در خطوط انتقال لوله‌ها کاربردهای فراوانی در صنعت‌های خودرو سازی ، پتروشیمی و نیروگاه‌ها، کشتی سازی، هوا و فضا و فضای شهری و جاده ای را دارند. اما پروفیل‌ها به صورت کلی در دو دسته‌ی پروفیل باز و بسته خلاصه میشوند. پروفیل‌های بسته به صورت مقطع مربع یا مستطیل می‌باشند. همچنین دریافتیم که در ایران سه کارخانه‌ی بزرگ تولید مشتقات فولاد وجود دارند که بهترین آن‌ها کارخانه‌ی فولاد مبارکه اصفهان جهت تولید انواع لوله و پروفیل است. 
 

فایل های پیوست

-->