محتویات سبد خرید
  • 57
  • 158 مرتبه
  • 02/27/1403

عایق کاری لوله فولادی + معرفی انواع روش ها

لوله‌ها یکی از اجزای مهم در سیستم‌های صنعتی و خانگی به شمار می‌روند که این لوله ها می توانند از جنس فلز یا پلیمر باشند . در انواع لوله ها با توجه با مصارف ان ها مسئله ی عایق کاری لوله ها از روش های حفاظتی می باشد که اهمیت بالایی دارد. در صنایع عایق کاری امری مهم برای افزایش راندمان می باشد که نتیجه ی ان موجب کاهش هزینه ها می شود. در بحث عایق کاری از موارد مهم دیگر جنس و متریال خود لوله می باشد زیرا باعث افزایش طول عمر خود لوله هم می شود. در این مقاله ما به بررسی اهداف عایق کاری لوله های فولادی و انواع روش های عایق کردن لوله ها می پردازیم ، پس اگر قصد لوله کشی دارید و همچنین به دنبال کاهش هزینه های لوله کشی خود هستین در ادامه ی این مطالب با ما همراه باشید.

فهرست مطالب:

هدف از عایق کاری لوله‌های فولادی

همانطور که اشاره شد در صنایع مختلف عایق کاری لوله ها کاربرد های مختلفی دارند. لوله های فولادی را بسته به شرایط به دلایل مختلفی عایق کاری می کنن که در ادامه به برخی از مهمترین این موارد اشاره خواهیم کرد.

1.    جلوگیری از پوسیدگی روی سطح لوله ناشی از تراکم

در برخی موارد مشاهده شده با توجه به اختلاف دما میان مایع داخل لوله و محیط اطراف عمل میعان صورت گرفته و بخار اب روی سطح لوله قرار می گیرد. باتوجه با ماهیت لوله های فولادی شاید این مسئله به نظر مشکلی نباشد اما با توجه به ماهیت فلزی بودن لوله ها این قرارگیری اب بر روی سطح لوله منجر به انجام برخی واکنش ها شده که نتیجه ی ان خوردگی و پوسیدگی لوله از همین نقاط می شود.

خرید انواع عایق لوله از شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا

2.    جلوگیری از یخ زدن لوله

در روز های سرد زمستان وقتی لوله های فلزی در معرض سرمای شدید قرار می گیرند مایع سیال درون لوله یخ میزند. شاید بار دیده شده که در گذشته در ماه های سرد سال معمولا کنتور و لوله های فلزی اب منازل را به توصیه شرکت اب و فاضلاب می پوشاندن که مانع از یخ زدگی شود،زیرا در صورت یخ از از حرکت سیال درون لوله جلوگیری می شود و در نتیجه موجب تراکم و در نهایت ترک و شکاف در سطح لوله ها می شد. همین امر در سطح کلان در صنایع هم ممکن است رخ بدهد که هزینه های گزافی را باید برای حل مشکل پرداخت کرد. با عایق کاری لوله ها در این موارد می توان دمای سیال داخل لوله در یک سطح خاص نگه داشته که همین امر از یخ زدگی لوله و در نتیجه مشکلات همچون ترک برداشتن سطح لوله و خسارت های سنگین جلوگیری به عمل می اید.

3.    کاهش میزان آلودگی صوتی و لرزش لوله

در خطوط انتقال فشار قوی سیالات مانند نفت و آب و ... به دلیل خاصیت رسانایی بالای لوله در حین انتقال سیال می توان آلودگی صوتی و لرزش لوله را شاهد باشیم که این امر موجب سلب اسایش همیسایگان و مجاوران خط لوله می شود ، در نتیجه برای کاهش الودگی صوتی و لرزش لوله های خطوط انتقال می توان از عایق کاری صوتی لوله ها استفاده کرد تا میزان آلودگی را کاهش داد.

4.    بهیه سازی مصرف انرژی

در برخی از موارد همچون نیروگاه ها و پالایشگاه ها در سطح کلان و سیستم های تهویه  و موتور خانه ها در سطح خرد ، دمای سیال درون لوله برای ما اهمیت خاصی دارد. با توجه به این که گرما میل فرار به سمت مناطق سرد دارد این انتقال گرما موجب هدر رفت انرژی وافزایش هزینه ها می شود در نتیجه با عایق کاری لوله ها می توان دما را در یک حد خاص ثابت نگه داشته و از هدر رفت انرژی جلوگیری به عمل اورد.

انواع عایق لوله فولادی

بسته به دما، نوع و متریال لوله از انواع مختلفی برای عایق کاری لوله استفاده می‌شود. به صورت کلی مهمترین مواردی که برای عایق کاری لوله فولادی استفادده می‌شود، از ترکیبات نفتی و معدنی هستند که هر یک از این موارد کاربردهای خاص خود را دارند از جمله انواع عایق فولادی می‌توان به عایق حرارتی، عایق رطوبتی و صوتی اشاره کرد که در ادامه به بررسی ان‌ها خواهیم پرداخت.

1.    عایق تشعشعی

یکی از انواع عایق لوله فولادی، عایق تشعشعی می‌باشد که در سطح بیرونی لوله قرار خواهد گرفت و از انتقال گرما به لوله از طریق تشعشع جلوگیری خواهد کرد. به صورت کلی از یک سطح براق بر روی این نوع عایق استفاده می‌شود. برای جلوگیری از تشعشع می‌توانید با خرید رنگ پرایمر نیز این کار را انجام دهید. 

2.    عایق حرارتی

یکی دیگر از انواع عایق لوله فولادی، عایق حرارتی می‌باشد. این نوع عایق از انتقال گرما از داخل لوله به بیرون و بالعکس جلوگیری خواهد کرد و به واسطه این کار از هدر رفت انرژی جلوگیری خواهد شد.

3.    عایق رطوبتی

این نوع عایق از ایجاد رطوبت بر روی لوله جلوگیری کرده و در لوله‌هایی به مانند مانیسمان کاربرد بسیار بالایی دارد. 

4.    عایق صدا

همانطور که در بخش‌های قبلی نیز به آن اشاره کردیم یکی از انواع عایق، عایق صدا می‌باشد که از ارتعاشات لوله جلوگیری کرده و آلودگی صوتی را در حین انتقال مایع سیال کاهش خواهد داد. 

مزایای عایق لوله فولادی

استفاده از عایق کاری لوله فولادی مزیت‌های بسیاری را به همراه دارد که از جمله مهمترین این موارد می‌توان به جلوگیری از پوسیدگی و ترک خوردن لوله‌ها اشاره کرد. همانطور که در بخش‌های قبلی نیز به آن اشاره کردیم، یکی دیگر از مزیت‌های استفاده از عایق جلوگیری از آلودگی صوتی است. همچنین استفاده از عایق کاری لوله به جلوگیری از ضربه و آسیب نیز کمک خواهد کرد. پس همواره بعد از خرید لوله گاز و یا هر نوع لوله دیگری؛ همواره به فکر یک عایق مناسب برای آن باشید تا که بتوانید لوله فولادی خود را از هرگونه آسیب در امان نگه دارید و در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید.

خرید لوله و پروفیل از شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا

انواع روش‌های عایق کاری لوله های فولادی

به طور کلی عایق کاری لوله ها به دو دسته عایق کاری سطح بیرونی و عایق کاری سطح داخلی لوله ها تقسیم می شوند. از انوع روش های عایق کاری سطح بیرونی لوله ها می توان به فایبرگلاس، فوم پلی اتیلن، پشم شیشه، ورقه های آلومینیومی اشاره کرد و همچنین برای عایق کاری سطح درونی لوله ها پوشش پودر اپوکسی برای تیوبینگ‌ها، پوشش لوله اپوکسی مایع، پوشش لوله ملات سیمانی و ... غیره اشاره نمود که این موارد عیاق کاری سطح داخلی بیشتر در صنایع مختلف حفاری و نفت و گاز و کارخانه جات و ... کاربرد دارند.

عایق کاری سطح بیرونی لوله فولادی

1.    فایبرگلاس

عایق کاری فایبرگلاس در انواع لوله‌ها از جمله لوله‌های آب سرد و گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. عاق فایبرگلاس از نظر تحمل دما عملکرد بسیار خوبی دارد و طیف دمایی 18 درجه تا 454 درجه را به خوبی تحمل می‌کند. یکی از مزیت‌هایی که عایق فایبرگلاس دارد، نصب آسان آن می‌باشد. این عایق‌ها با روکش‌های مختلفی از جمله ضد بخار و روکش‌های ضخیم کمکی در بازار یافت می‌شوند. 

2.    فوم پلی اتیلن

این مدل از عایق کاری معمولا در لوله‌های از پیش ساخته شده دیده می‌شود. این روش از عایق کاری لوله فولادی نیز از جمله موارد آسان و به صرفه به شمار می‌رود. از آنجایی که این نوع عایق به صورت از پیش ساخته است بدون نیاز به تخصص می‌توانید از آن استفاده کنید. این مدل از عایق طیف دمایی بالایی را تحمل کرده و یکی از بهترین انواع عایق برای تمامی شرایط آب و هوایی به شمار می‌رود.  همچنین لازم به ذکر است که با تهیه این مدل از عایق کاری لوله فولادی دیگر نیازی به خرید نوارد پرایمر نخواهید داشت. 

3.    پشم شیشه

یکی از رایج‌ترین انواع عایق کاری لوله فولادی، استفاده از پشم شیشه می‌باشد. از این نوع عایق کاری بیشتر برای لوله‌های ساختمانی استفاده می‌شود و بهترین عایق حرارتی برای لوله‌ها به شمار می‌رود. این لوله‌ها از هدر رفت انرژی نیز به خوبی جلوگیری خواهند کرد و برای مناطق تمامی مناطق به غیر از مناطق خیلی مرطوب می‌توانید از آن استفاده کنید. 

4.    ورقه‌های آلومینیومی

این ورقه‌ها به صورت رول‌هایی با اندازه‌های مختلف تولید و روانه بازار می‌شوند. این مدل از عایق کاری بیشتر در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای عایق کردن تانکر‌ها و لوله‌های تاسیساتی از آن استفاده می‌شود. ورقه‌های آلومینیومی از قیمت پایینی برخوردار هستند و و نسبت به قیمتی که دارند، عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان می‌دهند. از این نوع لوله بدون محدودیت می‌توانید در تمامی شرایط جوی استفاده کنید. 

5.    لوله بیتومن

بیتومن یک نوع قیر پایه نفتی اکسید شده به شمار می‌رود که به کمک هوادهی اکسید شده است و خواص مقاومت به خوردگی این جنس از عایق بسیار بالا است. از این نوع عایق برای لوله‌های انتقال زیر خاکی استفاده می‌شود. 

6.    پوشش لوله راک گارد

این مدل از پوشش بر پایه بتن طراحی شده است. این مدل از عایق خواص بسیاری را به همراه دارد که از جمله این موارد می‌توان به خواص مکانیکی آن اشاره کرد که این امکان را فراهم کرده است که بتوان از این نوع عایق برای مکان‌های پر تنش استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که بین لوله و عایق نیز از یک لایه مقاوم به خوردگی نیز استفاده شده است.

7.    پوشش ترکیبی اپوکسی و پلی استر

یکی دیگر از انواع عایق که از آن در لوله‌های مانیسمان نیز استفاده می‌شود ترکیب اپوکسی و پلی استر می‌باشد. این لایه خصوصیات منحصر به فردی دارد که از جمله این موارد می‌توان به مقاومت آن در برابر اشعه ماورابنفش و نور خورشید اشاره کرد.  عایق کاری لوله فولادی فقط بر روی سطح صورت نمی‌گیرد و برخی از روش‌های عایق کاری به صورت درون لوله‌ای می‌باشد که در این بخش به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

عایق کاری لوله فولدی از درون

1.    پوشش پودر اپوکسی برای تیوبینگ‌ها

از این نوع پوشش درونی بیشتر برای لوله‌های گاز استفاده می‌شود و شاهد استفاده رایج از این مدل عایق کاری در صنایع نفت و گاز هستیم. پس همواره به این مسئله توجه داشته باشید که بعد از خرید لوله گاز یکی از بهترین عایق‌هایی که می‌توانید از آن برای بخش داخلی لوله گاز استفاده کنید، پودر اپوکسی می‌باشد. 

2.    پوشش اپوکسی مایع تسهیل جریان

این مدل از عایق به صورت مایع بوده و به کمک اسپری به سطح داخلی لوله پاشیده می‌شود. استفاده از این نوع عایق امکان انتقال مایع درون لوله را فراهم کرده و به کاهش اصطکاک کمک بسیاری خواهد کرد. این مسئله به انتقال سریع‌تر نیز کمک بسیاری خواهد کرد. 

3.    پوشش لوله اپوکسی مایع

از این نوع عایق برای لوله‌های فولادی آب شرب استفاده می‌شود و به مانند عایق کاری تسهیل جریان به صورت مایع بوده و به کمک اسپری روی سطح داخلی لوله قرار خواهد گرفت. 

4.    پوشش پودر اپوکسی لوله‌های حفاری

از این نوع اپوکسی به صورت اختصاصی برای لوله‌های فولادی حفرای استفاده می‌شود. این مدل از عایق سختی بسیار بالایی دارد و در برابر سایش مقاومت بسیار خوبی را از خود نشان می‌دهد. 

5.    پوشش لوله ملات سیمانی

ماده اصلی که در این مدل از لوله مورد استفاده قرار می‌گیرد، ملات سیمانی است. البته لازم به ذکر است که این مدل از عایق برای انتقال‌های تحت تنش و حاوی اسیدیته بالا توصیه نمی‌شود و بیشتر برای انتقال‌های ساده مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

عایق کاری لوله های ساختمانی

در ساختمان ها از انواع لوله های فولادی درز دار یا بدون درز و یا ممکن است لوله های گالوانیزه استفاده نمود که در ادامه به نحوه عایق کاری و کاربرد این لوله ها می پردازیم. در سیستم های تهویه هوا و موتور خانه ها عمدتا حفظ دما برای افزایش راندمان و کاهش تبادل دمایی لوله ها با محیط اطراف و جلوگیری از هدر رفت انرژی باید لوله ها را عایق کرد. بهترین راه عایق کردن این مدل لوله ها که تبادل دمایی با محیط اطراف خود دارند ،استفاده از پشم شیشه و پشم سنگ برای عایق کاری لوله های تاسیساتی ساختمان است.

از دیگر مصارف لوله های فولادی می توان به سیستم گازرسانی یا اطفا حریق ساختمان ها اشاره کرد. این دسته از لوله ها بیشتر در معرض خوردگی و پوسیدگی قرار دارند که موجب کاهش طول عمر کاری لوله می شود که باید با عایق کاری لوله از این گونه موارد جلوگیری به عمل اورد . در قدیم با استفاده از قیر عمل عایق کاری صورت میگرفت اما امروزه با استفاده از مواد پلیمری و استفاده از نوار پرایمر ها به صورت گرم کار و سرد کار به راحتی لوله ها را عایق کرده و باعث افزایش طول عمر ان ها می شوند.

جمع بندی عایق کاری لوله

در این مقاله سعی کردیم شما عزیزان را با انواع عایق کاری لوله فولادی آشنا کنیم و فواید استفاده از عایق را معرفی کنیم. همانطور که در این مطلب نیز به آن اشاره کردیم استفاده از عایق کاری لوله مزیت‌های بسیاری را به همراه دارد که از جمله این موارد می‌توان به جلوگیری از خوردگی لوله، کاهش میزان آلودگی صوتی و نیز تسهیل انتقال اشاره کرد. عایق کاری لوله فولادی روش‌های مختلفی دارد که بسته به نیاز و شرایطی که دارید می‌توانید از هر یک از این موارد استفاده کنید.

جا دارد به این موضوع نیز اشاره کنیم که عایق کاری لوله فولادی تنها مربوط به سطح رویی لوله نبوده و در قسمت‌های داخلی نیز می‌توانید از عایق استفاده کنید. یکی از بهترین عایق کاری‌های قسمت داخلی نیز، پوشش پودری اپوکسی است که در موارد متعددی از آن استفاده می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا یکی از بهترین مجموعه‌ها جهت خرید لوله و پروفیل با کیفیت را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم.

خرید عایق لوله های فولادی از فولاد نیاگستر

شرکت فولاد نیا گستر در زمینه ی تولید انواع اتصالات گازی و همچنین فروش انواع عایق های لوله های فولادی در زمینه ی گاز رسانی و اطفاء حریق با تنوع برندی وکیفیتی با بهترین قیمت و ضمانت محصولات در عرصه ی بازرگانی پا به میدان رقابت گذاشته است. شما همواره می توانید برای آگاهی از محصولات و همچنین قیمت ها به سایت رسمی این شرکت مراجعه کنید.

واحد تحقیق و تنظیم: شرکت فولاد نیاگستر شرق بارثاوا

فایل های پیوست

-->