محتویات سبد خرید
  • 65
  • 101 مرتبه
  • 05/09/1403

تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز

لوله فولادی به استوانه‌ای توخالی با مقطع دایره گفته می‌شود. لوله فولادی از عمده ترین ابزار برای انتقال سیالات و گاز‌ها می‌باشد. درنگاه اول بیننده تفاوتی میان انواع لوله فولادی نمیبیند و این حس به او دست میدهد که همه‌ی لوله‌های فولادی که مانند یکدیگرند. اما در اصل تفاوت‌های زیادی بین لوله‌ها حاکم است. از اصلی ترین تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز میتوان به روش تولید هرکدام اشاره نمود. این دو دسته از لوله‌ها ، اصلی ترین تقسیم بندی انواع لوله محسوب می‌شوند که هرکدام باز زیر مجموعه‌هایی را دارند. هر کدام از این دسته از لوله‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند که آن‌ها را متمایز از یکدیگر میکنند. با توجه به ویژگی هر یک از این دسته‌ها باید از آن‌ها در شرایط مختلف استفاده نمود. در واقع این شرایط محیطی است که برای ما تعیین میکند تا از انواع لوله و پروفیل استفاده کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با تفاوت لوله درزدار و بدون درز ، انواع آن‌ها و ویژگی هر یک بپردازیم.

لوله‌های درزدار(جوش داده شده) 

از پر مصرفترین لوله‌های فولادی موجود در بازار میتوان به لوله‌های فولادی درزدار اشاره نمود. گستره‌ی بازار استفاده از لوله درزدار را میتوان در ساختمان سازی ، پل سازی ، خودرو سازی، کشاورزی، کشتی سازی و کارخانه جات صنعتی دید. لوله درزدار به دو روش اسپیرال و لوله درز مستقیم تولید میگردند. لوله اسپیرال بیشتر دارای کاربردی صنعتی و کشاورزی می‌باشد. اما در برخی موارد و سایزهای بزرگ که امکان تولید لوله درزدار مستقیم وجود ندارد از این روش استفاده میکنند و تست‌های به خصوص خود را دارند. لوله‌های درزدار درز مستقیم دارای زیر شاخه‌های صنعتی ، تست ، گازی و API هستند. اصلی ترین مشخصه لوله خط درز جوش است که سرتاسر لوله به چشم میخورد.

.هرکدام از آن‌ها دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خود بوده با بررسی آن‌ها میتوان محصول مورد نظر خودرا که بهترین کارایی را دارد انتخاب کنیم. به صورت کلی هرچه فرآیند تولید لوله پیچیده تر و طولانی تر باشد، بهای تمام شده کالا هم افزایش پیدا کرده و در نتیجه قیمت کالا افزایش می‌یابد. در نتیجه ما با انتخاب صحیح میتوانیم در کاهش هزینه‌های خود نقش به سزایی داشته باشیم. در واقع هر یک از این زیر شاخه‌های مطرح شده صنعتی ، تست ، گازی و API به یک روش تولید می‌شوند و تفاوت اصلی آن‌ها در میزان تست‌های انجام شده بر روی هر یک و ضخامت آن‌ها می‌باشد. لوله درزدار درز مستقیم به روش نورد تهیه و تولید می‌شوند.

برای تولید ابتدا باید کارخانه نورد اقدام به تهیه ورق‌های فولادی کند. سپس به وسیله‌ی دستگاه برش ورق‌ها را به قطعات معینی به صورت نواری برش داده شوند. حال نوبت به نورد سرد رسیده و ورق‌های فولادی را به وسیله‌ی غلطک‌ها به همراه فشار و کشش به فرم دایره‌ای شکل تبدیل نمود. با استفاده از دستگاه جوش، به وسیله جوش کاری القایی دو لبه ورق به یکدیگر جوش میخورند. پس از آن نوبت به دستگاه سایزینگ رسیده و لوله به سایز مورد نظر تبدیل می‌شود. این محصول تولیدی را لوله صنعتی می‌نامند. اگر بر روی همین محصول تست‌های معرفی و تبیین شده توسط اداره استاندارد انجام گیرد میتوان لوله تست و لوله گازی را تولید کرد و با انجام پرداخت بر روی لوله محصول نهایی اماده ارائه است. اما برای لوله API باید از ورق مخصوص به خود استفاده نمود که ضخامت و جنس ورق مخصوص به خود می‌باشد. این ورق ویژگی منحصر بفردی به لوله می‌دهد که باعث می‌شود این لوله در مقابل فشاری کاری بالا و حرارت زیاد بسیار مقاوم باشد.

خرید انواع لوله و پروفیل

لوله‌های بدون درز

لوله بدون درز در ظاهر شاید شبیه به لوله درزدار باشد اما همانطور که گفته شد تفاوت لوله درزدار و بدون لوله بدون درز خط درز سرتاسری لوله درزدار است که در لوله بدون درز مشاهده نمی‌شود. لوله بدون درز در رده‌های مختلفی تولید میگردند که هر کدام از این رده‌ها بیانگر ضخامت لوله می‌باشد. هرچه رده لوله بالاتر رود ضخامت لوله بیشتر می‌شود. لوله بدون درز یا لوله مانیسمان را میتوان از رده 20 الی رده 160 تهیه نمود. عمده ترین مصرف لوله بدون درز لوله‌های رده 20 و رده 40 می‌باشد. امروزه در ایران تکنولوژی تولید لوله بدون درز وارد شده و فقط این دو مدل نمونه‌ی ایرانی هم دارند. اما مابقی رده‌ها به صورت وارداتی می‌باشند.

لوله سیاه بدون درز چیست؟

لوله سیاه بدون درز از جمله لوله‌های فولادی محسوب شده که به روش مانیسمان یا روش بدون درز تولید می‌شوند. در این روش از شمش آهن استفاده می‌شود. به وسیله حرارت و استفاده از سنبه درون شمش را خالی کرده و پس از سرد کاری بیرون شمش تراش خورده و درون دستگاه فرمینگ به فرم لوله تبدیل می‌شود. سپس درون دستگاه سایزینگ قرار گرفته و به رده مورد نظر تبدیل می‌شود. در مرحله‌ی اخر لوله پرداخت شده و توسط دستگاه چاپ علائم بر روی آن صورت گرفته و اماده بسته بندی می‌شوند. باید توجه داشت که این مدل از لوله به دلیل یک نواخت بودن سطح آن از مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و فشار کاری برخوردار است.

مزایای لوله درزدار و بدون درز

لوله‌های فولادی به دو صورت درزدار و بدون درز تولید و عرضه می‌شوند. هر کدام از این دو روش مزایای قابل ملاحضه‌ای دارند. شرایط محیطی قرار گیری لوله‌ها نقش پررنگی در انتخاب لوله فولادی دارند. از تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز میتوان به سرعت بالای خط تولید لوله درزدار اشاره نمود. میزان تولید و سرعت تولید لوله‌های درزدار بالاتر از لوله بدون درز است. از طرفی هزینه‌های تولید لوله درزدار به میزان قابل توجهی از لوله بدون درز کمتر است که خود در هزینه‌ی تمام شده لوله بسیار تاثیرگذار است.

از دیگر مزایای لوله درزدار می توان به همه گیر بودن لوله اشاره نمود. با توجه به وزن و ضخامت لوله در صنعت ، کارهای تزئینی ، خطوط انتقال فشارقوی و ضعیف ،گاز رسانی شبکه گاز خانگی و .... کاربرد فراوانی دارند. اما از مزایای لوله بدون درز میتوان به ضریب اطمینان بالای این دسته از لوله فولادی اشاره نمود. در واقع به دلیل روش تولید لوله بدون درز و یکپارچگی ساختار آن ، لوله‌ها در شرایط کاری بسیار دشوار با فشار و دمای کاری بالا به راحتی از خود مقاومت نشان داده و فاقد هرگونه نشتی می‌باشند.

عمده ترین تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز

لوله‌های فولادی در صنعت بسیار کاربرد دارند. با توجه به شرایط محیطی میتوان از انواع آن‌ها استفاده‌های لازم را برد. لوله فولادی را در حال حاضر به دو روش تولید میکنند. عمده ترین تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز را میتوان روش تولید آن‌ها دانست. این روش تولید باعث شده تا ویژگی‌های متفاومتی را هرکدام از این دو دسته داشته باشند. درواقع لوله درزدار از ورق‌های فولادی به روش سرد تولید می‌شوند. مشخصه‌ی بارز لوله درزدار خط درز جوش در سرتاسر لوله است که به چشم میخورد. اما در روش بدون درز لوله فولادی را از شمش آهن تهیه میکنند.

جمع بندی

لوله‌های فولادی از پر کاربردترین لوازم مصرفی در صنعت به شمار می‌روند. عمدتا از لوله‌های فولادی برای خطوط انتقال استفاده می‌شود. لوله‌های فولادی معمولا در دو نوع اصلی تهیه و تولید می‌شوند. کلیه پیمانکاران و مجریان برای استفاده از لوله فولادی و اجرای آن باید شناخت کافی نسبت به تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز ‌داشته باشند. در صورت عدم شناخت باید هزینه‌های گزافی را برای تهیه لوله فولادی پرداخت کنند. عموما لوله فولادی به دو روش درزدار و بدون درز تولید می‌شوند.

همانطور که گفته شد هر کدام از این دو روش دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خود می‌باشند. اما به صورت کلی میتوان گفت لوله‌های فولادی بدون درز به دلیل روش تولید گران‌تر از لوله‌های درزدار هستن. اما مزیتی که لوله بدون درز دارد تحمل فشار و دمای کاری بالا به میزان قابل توجهی نسبت به لوله‌های درزدار دارند. اما نکته‌ی قابل توجه این است که لوله‌هیا درزدار کاربرد بیشتری نسبت به بدون درزدار دارند. از آن‌ها در صنایع مختلف استفاده‌های گوناگون و فراوانی می‌شود. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به وب سایت رسمی شرکت فولاد نیاگستر همواره از لیست قیمت‌های لوله‌های درزدار و لوله‌های بدون درز استفاده کنید. همچنین جهت انجام مشاوره رایگان با کارشناسان ما ارتباط گرفته و از خدمات جاری استفاده نمایید.

سوالات متداول

1.    لوله درزدار ارزان تر است یا لوله بدون درز؟
لوله درزدار به دلیل روش تولید آسان تر هزینه‌های کمتری را برای تولیدکننده دارد در نتیجه قیمت ارزان تری نسبت به لوله بدون درز دارد.
2.    لوله بدون درز به چه روشی تولید می‌شود؟
برای تولید لوله مانیسمان یا لوله بدون درز باید از شمش آهن استفاده نمود. شمش آهن را به وسیله‌ی سنبه سوراخ کرده و اطراف آن را تراش داده و به فرم لوله تبدیل می‌شود.
3.    برای تولید لوله درزدار از چه ورقی استفاده می‌شود؟
برای تولید لوله درزدار از ورق ST37 می‌شود.
4.    تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز چیست؟
روش تولید این دو مدل لوله اصلی ترین تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز است. زیرا هر یک از این روش‌ها ویژگی‌هایی را به لوله‌ها می‌دهد که در نوع خود خاص می‌باشند

فایل های پیوست

-->